Yaşam

AKM’de Bu Hafta

BU HAFTA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE

SEZON AÇILIŞINA ÖZEL İKİ KONSER

(13-19 Eylül)

SEZON AÇILIŞ KONSERİ // MUHAYYER // CUMHURBAŞKANLIĞI KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU // AKM TİYATRO SALONU // 17 EYLÜL PAZAR // 11:30

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 2023-2024 sezonunun açılış konserinde “Muhayyer” konseriyle dinleyicileriyle buluşacak. Konserde klasik Türk müziğinin kadim makamlarından Muhayyer grubu sahne alacak. Konserin solisti Atakan Akdaş, klasik ve neoklasik dönemlerden seçilen dört Hicaz eseriyle sahne alırken, enstrümantal solistler Aziz Şükrü Özoğuz (keman) ve Murat Bağdatlı (ud), Nuri Halil’in iki nadir enstrümantal eserini seslendirecek. Poyraz ve Hasan Özçivi. Şef Mehmet Güntekin yönetimindeki konser, 17 Eylül 2023 Pazar günü saat 11:30’da AKM Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek.

SEZON AÇILIŞ KONSERİ // MEVLEVİ MUKABELESİ HZ. MEVLÂNÂ CELÂLEDDÎN-İ RÛMÎ // İSTANBUL TARİHİ TÜRK MÜZİK TOPLULUĞU // AKM TİYATRO SALONU // 17 EYLÜL PAZAR // 20.00

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Mehmet İhsan Özer’in sanat yönetmenliğinde yeni dönemine başlıyor; Hazreti Mevlana Celâleddîn-i Rûmî’nin Kavuşmasının 750. Yıldönümü Anısına postnişin Nezih Çetin’in seslendirdiği Mevlevi Mukabelesiyle 17 Eylül’de Atatürk Kültür Merkezi’nde açılacak.

MERAGİ VE HİCAZ’DAN ESERLER FAS KONSERİ// İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİK TOPLULUĞU// AKM ÇOK HEDEFLİ SALON// 13 EYLÜL ÇARŞAMBA// 19:00

İslam dünyasının musiki alanının en büyük isimlerinden Abdülkadir Meragi’nin beş asırdır günümüze ulaşan eserleri, yine İstanbul Devlet Türk Musikisi Topluluğu tarafından sanat yönetmenliğinde seslendirilecek. Ferruh Yarkın’ın 13 Eylül Çarşamba akşamı. Hicaz faslı da programa dahil edilecek.

MEŞK AKŞAM KONSERİ //İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA DERNEĞİ// AKM ÇOK EMELİ SALONU //14 EYLÜL PERŞEMBE// 19:00

İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, solistleri Ertan Bilgi ve Jülide Bilgi’nin katılımıyla, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde Cumhuriyet dönemi bestecilerinin bestelerinden oluşan özel bir konser gerçekleştirdi. izleyicisiyle buluşacak.

KANUN RESİTAL // İSTANBUL TARİHİ TÜRK MÜZİK TOPLULUĞU // AKM ÇOK AMAÇLI SALON // 15 EYLÜL CUMA // 19:00

Turgut Özüfler, klasik icra ve çağdaş müzikle harmanladığı tarzını kanun resitaliyle Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturacak.

ANADOLU ATEŞİ // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 18 EYLÜL PAZARTESİ // 20.30

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen her bölgeden derlenen 3.000 halk oyunu figürü ve halk müziğini içeren özgün bir proje olan Anadolu Ateşi, AKM’de yanmaya devam ediyor. Her gösterimde büyük ilgiyle karşılanan özel performans, 18 Eylül akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Bugüne kadar 85 ülkede halk danslarını bale, çağdaş dans ve dansın diğer disiplinleriyle sentezleyerek AKM misafirlerine çağdaş standartlarda bir kültür şöleni sunmaya devam edecek.

KLONDIKE// AKM YEŞİLÇAM SİNEMASI //12-13-14 EYLÜL // 14.00-16.30-18.30

Müdür Maryna Er Gorbach’ın 2022 yapımı ‘Klondike’ filminin konusu: Ukrayna-Rusya sınırında yaşayan Irka, köyü ayrılıkçı gruplarla çevrili olmasına rağmen evinden çıkmayı reddeden hamile bir kadındır. Ancak 17 Temmuz 2014’te Irka ve ailesi kendilerini uluslararası bir uçak kazasının ortasında bulacaklar. Sinema, 12 Eylül Salı – 13 Eylül Çarşamba – 14 Eylül Perşembe, 14:00, 16:30, 18:30sergilenecek.

BU HAFTA AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE

RİTİM ATÖLYESİ // 14-15 EYLÜL //AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13:00
 
EğitmenEda Kocatürk ve Ceren Yılmazoğlu’nun eşlik ettiği 7-12 yaş arası öğrenciler, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılar ile önce ritim kalıplarını öğreniyor, ardından toplu olarak oluşturdukları ritim grupları ile çalınan müziğe eşlik ederek içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarma fırsatı buluyorlar.

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ //AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14-15 EYLÜL // 14.00

4-6 yaş arası çocuklar, eğitmenler Eda Kocatürk ve Ceren Yılmazoğlu eşliğinde Erken Müzik Eğitimi kapsamında yer davulu, metalofon, ritim çubukları, ses boruları ve üçgen ziller gibi orff çalgılarını kullanarak ritim duygularını geliştirebiliyor, Orkestranın bir parçası olun ve el-göz-beyin uyumunu geliştirin. Konsantrasyon ve konsantrasyonu artırma gibi faydalarının yanı sıra çocukların oyun ve müzik aracılığıyla keyifli vakit geçirmesine olanak sağlar.

EBEVEYN-ÇOCUK MÜZİĞİ BULUŞMASI // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14-15 EYLÜL 16.00 // 16-17 EYLÜL 17.00
Eğitmenler Eda Kocatürk ve Ceren Yılmazoğlu eşliğinde atölye alanında 3-4 yaş arası çocuklar ve ebeveynleri bir arada olup sınıf ortamına yönelik ilk egzersizlerini yapıyorlar. Vurmalı çalgılar, renkler ve çeşitli görseller kullanarak oyunlar oynuyor, müziğe eşlik ediyorlar. Bu atölyede çocuklar tempo algısını geliştiriyor, birlikte hareket etmeyi öğreniyor, enstrüman çalarken psikomotor becerilerini geliştiriyor, gördüklerini ve duyduklarını taklit ediyorlar. Aileleriyle birlikte müzik kariyerlerine ilk adımlarını atıyorlar.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS //AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16 EYLÜL CUMARTESİ // 14.00

Yaratıcı dans atölyesi, 4-6 yaş arası çocukların, kolay hareket kombinasyonları ve dans cümlelerini doğaçlama ve hayal güçleriyle birleştirerek, sevdikleri güncel müzikler eşliğinde sanat ve eğlence yoluyla zihinsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyen bir atölyedir. Eğitmen Can Kandara eşliğinde 45 dakika sürmektedir.

ÇOCUKLARA YÖNELİK DANS ATÖLYESİ // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16 EYLÜL CUMARTESİ // 15.00

İLE eğitmen Can Kandara’nın eşlik ettiği hareketler, 8-12 yaş arası çocukların sevdiği güncel müziklerle senkronize ediliyor. Hareket kombinasyonları ve dans cümleleri oluşturulur. Bu atölye çocukların vücut uyumuna katkı sağlıyor ve kulaklarının ritim yeteneğini geliştiriyor.

PİYANO KEŞFİLER // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16 EYLÜL CUMARTESİ // 15.00

4-6 yaş grubu minik piyanistler, eğitmenlerEda Kocatürk / Ceren Yılmazoğlu liderliğindeki Piyano Atölyesi’nde çocuklar müzikal yeteneklerini keşfetme, yaratıcılıklarını geliştirme ve piyanoyu deneme fırsatı bulacak.

MİNİ BALE ATÖLYESİ // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16 EYLÜL CUMARTESİ // 15.00

Eğitmen Can Kandara eşliğinde 4-5 yaş arası çocuklara yönelik bale atölyeleri ile geleceğin sanatçısı ve sanatsever çocuklarımıza dans ve ritim duygusu aşılanarak müzik kulaklarının gelişmesine yardımcı olunarak, vücutlarının istikrarlı ve güçlü gelişimi, animasyonlu masal ve hikayeler ışığında hayal güçlerinin artması, bale figürlerinin sağladığı sistem ve bilgi. El-kol-bacak uyumunun gelişmesine, özgüven duygularının güçlenmesine ve sanatla iç içe olmalarına katkı sağlayacaklar.

LEGO EĞİTİM İLE YARATICI ELLER İŞ BAŞINDA // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16 EYLÜL CUMARTESİ // 15.00

Bütünsel bir yaklaşımla tasarlanan Lego Education ile Yaratıcı Eller atölyesi, 5-6 yaş arası çocukların soyut düşünme, benzerlik yapma, sıralama, ince motor becerileri, ifade gücü, mantıksal düşünme, el-göz uyumu gibi becerilerini geliştirmelerine ve zekalarını geliştirmelerine yardımcı oluyor. heyecan ve sevinçle hayal kurmak. Bunları bir arada kullanmalarına ve yeni keşifler yapmalarına zemin hazırlıyor.

MEYVE SEBZE ORKESTRASI ATÖLYESİ // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17 EYLÜL PAZAR // 13.00

Eğitmen Rana Aleyna Dönmez’in Meyve Sebze Müzik Atölyesi, meyve ve sebzeleri elektronik devre aracılığıyla müzik enstrümanına dönüştürüyor. 6-8 yaş arası çocuklara yönelik oldukça ilgi çekici ve eğlenceli bir atölye çalışması olan etkinlikte, hem vurmalı hem de melodik enstrümanların sesleri meyve ve sebzelere tahsis edilerek çocukların birçok sesi deneyimlemeleri sağlanıyor. Ancak temel ritim kalıplarını ve sayma tekniklerini öğrendikten sonra çocuklar farklı gruplarda ritim çalgıları, eşlik çalgıları ve solo çalgılarda görev alarak bir orkestranın farklı üyeleri gibi hareket ederler. Takım çalışmasını öğrenmek, zihin ve beden arasında uyum sağlamak, konsantrasyon süresini arttırmak, gerginliği azaltmak. Birbirini dinleme, refleksleri güçlendirme, farkındalık duygusunu artırma gibi kazanımları bulunan atölye, çocukların serbest doğaçlama yeteneklerini ön plana çıkararak onlara özgüven kazandırıyor.

RESİM ATÖLYESİ// AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ//17 EYLÜL PAZAR//14.00

Eğitmen Metin Ceyran liderliğinde 5-10 yaş arası çocuklar fotoğraf çekerken iç dünyalarını keşfediyor ve aynı zamanda el becerilerini geliştiriyor. Fırça tutma, renk seçme, dokularla oynama gibi işlemler ince motor becerilerini güçlendirir. Bu atölyeler sayesinde görsel hafızaları ve dikkat süreçleri de güçleniyor. Her atölye için özenle seçtiğimiz temalar çocukların hayal gücünü harekete geçirerek sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmalarına olanak sağlıyor. Boya ve fırçaların büyülü dünyasında gezinirken, kendi dünyalarında da keşifler yapıyorlar. Fotoğraf çekerken duygusal ifade ve özgüven de gelişir. Çocuklar hissettiklerini ve düşündüklerini renklerle ifade ederek duygusal zekalarını güçlendirirler. Ayrıca diğer katılımcılarla etkileşim kurarak sosyal becerilerini de geliştirirler.

ÇOCUKLARA YÖNELİK DRAMA ATÖLYESİ // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17 EYLÜL PAZAR // 15.00-16.00

Eğitmen Başak Ova’nın gerçekleştirdiği yaratıcı drama, yaratıcılığı ve estetik algıyı geliştiren, sosyal beceri, bağlantı ve özgüven sağlayan, sanat yoluyla analiz ve araştırma sağlayan bir atölye çalışmasıdır. 7-11 yaş arası çocukların hayal güçlerini sahneye yansıttığı atölye, çocuklara kendilerini tanıma sürecinde yeni bir sistem sunuyor. Yaratıcı Drama Atölyesi ile bir konuyu canlandırıp canlandırmak, doğaçlamalarla yeni deneyimler kazanmak, çocuklarla bir yaşam ve olaya dayalı bir maceraya atılmak amaçlanıyor. 4-6 yaş arası çocuklara yönelik yaratıcı drama atölyesi saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

PİYANOYLA BULUŞUYORUM //AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ//17 EYLÜL PAZAR// 16.00
  

EğitmenEda Kocatürk ve Ceren Yılmazoğlu atölye içeriği: Öğrencilerimiz atölyemizde piyanoyu öğrendikten sonra kısa bir resital dinleyecekler. Daha sonra piyano enstrümanını deneme fırsatları olacaktır. Atölye, sokak hayvanları için geliştirilen “hermamabirnota” projesi kapsamında gönüllü öğretmenler tarafından gerçekleştiriliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

aziziye-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler