Engelsiz Aslan Topu ve Galatasaray Paralimpik Akademisi Lansmanı Gerçekleştirildi
İSTANBUL,
Engelsiz Aslanlar Balosu ve Galatasaray Paralimpik Akademisi’nin basın lansmanı gerçekleştirildi.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta düzenlenen lansmana, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in eşi Mesude Özbek, Galatasaray Yönetim Kurulu Basın Sözcüsü İstek Tevfik Morova, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Grubu Baş Antrenörü Sedat İncesu ve sporcular katıldı.
Lansmanın açılış konuşmasını yapan Mesude Özbek, 29 Şubat’ta Çırağan Sarayı’nda düzenlenecek Engelsiz Aslan Balosu ile ilgili şunları söyledi;
“Değerli basın mensupları, ‘Bu takımda sizden bir parça var’ diyerek çıktığımız yolda, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızı onurlandıracak Engelsiz Aslanlar Balosu’nun arifesindeyiz. Galatasaray Paralimpik Akademisi sayesinde paralimpik branşlarının ülkemizdeki geleceğini ve dünyadaki yerini şekillendirecek. Spor yalnızca kitleler içindir. “Sportif ruhun sadece takip ettiği sanayileşmiş branşlarla sınırlı olmadığını biliyoruz. Spor ruhunun çabaya dayalı köklerini asla unutmamamız gerektiğini düşünüyorum. Engelleri ortadan kaldıracak güce sahip olan paralimpik branşları bu ruhun korunmasında büyük önem taşıyor. Gönülden bir çaba ve birleştirici bir bilinçle çıktığımız yolda, bu yılki Manisiz Aslanlar Balosu 29 Şubat’ta Çırağan’da düzenlenecek. “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Galatasaray Spor Kulübü’nün 100. yılında kurulan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımıza ilk günkü şevk ve heyecanla destek olmak için bu özel gecede sizlerle buluşmayı umuyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Rıza Tevfik Morova, şu açıklamalarda bulundu:
“Bu girişi yaptığı için Mesude Hanım’a çok teşekkür ediyorum. Tekerlekli Sandalye Basketbol Grubu olarak 2017 yılında Dursun Özbek başkanlığında ve Mesude Hanım liderliğinde böyle bir balo düzenledik. En çok çalışan organizatör Mesude Hanım’dı. O topun başarısında en büyük pay sahibi oldu. Tekrar sorduk. Tekrar birlikte yapalım diye. Umarım onun sihirli eli hayırlar getirir. 29 Şubat akşamı için duyuruyu yapmıştık zaten. Çırağan Sarayı’nda güzel bir balo olacak.Umarız geçen seferden daha muhteşem olur.Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesi, 2005 yılında Galatasaray Spor Kulübü’nün 100. yılını kutlayacak. 2017 yılında kuruldu.21 sayıyla rekor kırdı. Son 18 yılda şampiyonluklar yaşadık. Burada sevgili antrenörüme çok teşekkür ediyorum. Kuruluşundan bu yana bu işin peşinde koşuyor. Kendisi aynı zamanda milli takımın da teknik direktörlüğünü yapıyor. Bu şampiyonluklar arasında Orta Kıta Şampiyonası, Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu da var. , Türkiye Süper Ligi. Şampiyonlukları var. Uzun yıllar kimsenin ulaşamayacağı bir rekor olarak kalacak. Son 3 yıldır biraz geride kaldık ama bu yıl itibariyle hamlemizi yaptık. 1,5 yıl önce iktidara geldiğimizde bazı hedefler belirledik. Belirlediğimiz hedeflere ulaşmak hızlı olmuyor, işi biraz öğrenmek zaman alıyor. Geçen yıl adaptasyon sürecini geçtikten sonra bu yıl yeterli bir grup oluşturduk. Geçtiğimiz hafta Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılan tek Türkiye takımı olarak grup maçlarını İstanbul’da oynadık. 3 maçta 3 galibiyet aldık ve çeyrek finale yükseldik. Çeyrek final maçları 7-10 Mart tarihleri arasında Almanya’da oynanacak. Gruptan çıkıp orada da yarı final ve final oynamayı hedefliyoruz. “Güçlü rakipler var ama göreceğiz.”
PROMALIMIZLA PARALİMPİK SPOR AKADEMİSİNİN DÜĞMESİNE BASIYORUZ
“Galatasaray Spor Kulübü’nün liseden başlayarak yaklaşık 550 yıllık bir geçmişi vardır. 1905 yılında Galatasaray Lisesi’nde kurulmuş bir kulüptür. Biz Türkiye’nin en büyük spor kulübüyüz. Geçen yıl yaşanan yüzyılda Türkiye’nin ve dünyanın en büyük spor kulübü olduk.Gururla söyleyebilirim ki en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldik.Bu çerçevede yaşadığımız bu etkinliklerin devamında; Yönetimimiz olarak liderimizin talimatları ve desteğiyle toplumsal iş birliğini nasıl daha ileriye taşıyabiliriz diye düşündük, hocamızla da konuştuk, bu projeyi biraz daha ilerleterek elit kulüpler arasında ilk kez Paralimpik spor akademisini hayata geçirdik. Bugün balomuzla Paralimpik Spor Akademisi’nin düğmesine basıyoruz. Bu akademi engelli vatandaşlarımıza hayat verecek, onların engelleri aşarak yapabilecekleri spor dallarıyla meşgul olmalarını sağlayacak bir yapı olacak. Çeşitli kamu kurumlarının, belediyelerin ve özel şube şirketlerinin ve vatandaşlarımızın katılımıyla sahip olduk ve sahip çıkacağız. Türkiye’deki her engelli vatandaşa ulaşmaya çalışacağız. Ulaştığımız bir engelli vatandaş bir aile demektir. Bir kişiyi hayatınıza geri getirdiğinizde aynı zamanda bir aile de eklemiş olursunuz. Türkiye’deki engelli vatandaşlarımızın yüzde 7’si bizde. Bunların arasında görme engelli, ortopedik engelli, işitme engelli ve zihinsel engelli vatandaşlarımız var. Yaklaşık 3 milyon engelli vatandaşımızın olduğunu tahmin ediyoruz. Bir sağlık kurumuyla birlikte proje yürüttük. Vatandaşlarımıza belediyeler aracılığıyla sağlık kuruluşlarında fizik tedavi hizmeti veriyor, ardından onları Galatasaray Spor Kulübü’nün branşlardaki antrenörlerinin danışmanlığında belediyenin spor salonlarında spor faaliyetlerine yönlendiriyoruz. Yönlendirdiğimiz spor faaliyetleri arasında, kendi mevcut branşlarımızın altında, vatandaşlarımızın hangisi sporla ilgileniyorsa, paralimpik branşımızı da açacağız. Bu kadar kişiye Galatasaray Spor Kulübü tek başına yetmeyebilir. Amacımız vatandaşlarımızı sporla buluşturmak, hem Türkiye’deki diğer kulüplere hem de milli takımımıza fayda sağlamak istiyoruz. “2028 Los Angeles Paralimpik Oyunları’na kadar milli olarak yetiştirdiğimiz sporcuları göndermek.”
“HER ZAMAN GURUR DUYDUĞUM SPORCULARIM VAR”
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Baş Antrenörü Sedat İncesu da şunları söyledi:
“Takımımız 2005 yılında Galatasaray’ın 100. yılında kuruldu. Liderimiz, yönetim kurulumuz ve Mesude Hanım sayesinde Cumhuriyetimizin 100. yılında bir projeye daha imza atıyoruz. 2 gün önce Galatasaray’ın 100. yıl dönümüydü. 6 Şubat depremi.Maçlarda antrenörlük yaptığım ama her zaman gurur duyduğum sporcularım.İsmail ve Fikri ile başlamak istiyorum.İsmail kendi alanında dünyanın en değerli basketbolcularından biridir. Basketbol kariyerinin yanı sıra, 1999 depreminde Yalova’da enkaz altında kaldıktan sonra sakat kaldı. 2005 yılında İsmail’i transfer ettikten sonra muazzam bir kariyere sahip oldu ve hala da devam ediyor. İsmail ve Fikri çalışıyor Spor Bakanlığı’nda paralimpik uzmanı olarak görev yapan Fikri şu anda takım kaptanımız. Selvi geçen yıl Hatay’da beyin sarsıntısı geçirdi, kadın milli takımımızın sporcusu. Ailesiyle birlikte Mersin’e taşındı ama biz onu transfer ettik. iyi performans sergiliyor, o muazzam bir atlet. Halen ilerleme yolundadır. Nuran ilk sivil gazilerimizdendir. Terör saldırısından sağ kurtuldu ve saldırıda iki kız kardeşini ve iki kız arkadaşını kaybetti. 12 yıldır seni neden bulamadık diye konuştuk. Şu anda önemli anlamda spor aracılığıyla hayata geçiriliyor. Buğra 15 yaşındayken bize sosyal medyadan ulaştı. U22 milli takımıyla dünya ikincisi oldu. 2 uzatmalı oynadığımız maçı geri getiren isimlerden biriydi. Mücahit ve Enes, U22 milli takımıyla Avrupa şampiyonluğunu kazanarak dünya ikincisi oldu. A milli takımı artık üstünlük kurabilecek konumda. Bu proje de tıpkı bu grubunki gibi ilerleyecek. 6 Şubat depreminden sonra engelli vatandaşlarımızı sporla hayata döndürmek istiyoruz. Öncelikle 2017 yılında olduğu gibi yanımızda olan liderimize, yönetim kurulu üyemize ve Mesude hanıma çok teşekkür ederiz. Galatasaray kültürü toplumsal olaylara yönelen, öyledir demeyen bir kulüptür. bir spor kulübü. Pek çok proje varken, projemize gösterdikleri ilgiden dolayı liderimiz Mesude hanıma ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu proje için binlerce birbirinin aynı denizyıldızına ulaşmamız mümkün olmayacak ama onları tek tek kurtarmak bu projenin en önemli kısmı. Sporcularımızın gelecekte de bu başarılı projeyi sürdüreceklerine ve engelli kardeşlerine yardımcı olacaklarına eminim.”